Nasıl Tüketilir? - Rem Kombucha

Nasıl Tüketilir?

Ne Zaman İçmeliyiz?

Kombuchanızdan en yüksek faydayı alabilmeniz için sabah aç karına tüketilmesi önerilir ama günün her saati tüketilebilen sağlıklı bir içecek alternatifidir.
Yemeklerin yanında ve yemeklerden sonra birçok içeceğin aksine sindirime yardımcı olarak içilebilinir.
Faydalarını en iyi şekilde görebilmek için düzenli tüketim en önemli etkenlerden biridir.

Nasıl Tüketilir?
Nasıl İçmeliyiz?

Nasıl İçmeliyiz?

Kombucha soğuk olarak tek başına yeterince lezzetli olsa da farklı tatlar yaratmak ve beslenmenizde daha çok yer vermek için meyve sularıyla karıştırabilir, smoothie'lere katabilir, veya alkolün yan etkilerini azaltmak veya sadece kokteylinizin lezzetini arttırmak adına çeşitli karışımlar ile tüketebilirsiniz. *Kombucha nın doğal detoks etkisinden dolayı ; günlük içtiğiniz suya ilave olarak , İçtiğiniz kombucha miktarının en az iki katı su daha fazla tüketmenizi öneririz.

Ne Kadar İçmeliyiz?

Ne Kadar İçmeliyiz?

Her şeyde olduğu gibi dengede olmak adına aşırı tüketmemek gerekir, Bazı kaynaklara göre sağlıklı bir yetişkin için günlük ortalama , kilo başına 5 ml örnek olarak; 60 kg bir kişi, günde 60 x 5 = 300 ml olarak önerilmiştir. Bu ortalama bir rakamdır, daha az veya biraz daha fazla içmenizde bir sakınca yoktur. Başlangıç olarak kilonuza göre çıkan günlük tüketim miktarının 4/1 ölçüsünde başlayıp 4 haftada kademeli olarak arttırarak ideal tüketim miktarına ulaşabilirsiniz.

Çocuklar Ne Kadar İçebilir?

Çocuklar Ne Kadar İçebilir?

Bazı kaynaklara göre 4 yaşından itibaren sağlıklı çocuklar için günlük ortalama , kilo başına 2,5 ml örnek olarak; 20 kg bir çocuğun, günde 20 x 2,5 = 50 ml tüketebilir şeklinde önerilmiştir. Bu ortalama bir rakamdır, daha az veya biraz daha fazla içilmesinde bir sakınca yoktur. Başlangıç olarak, kilonuza göre çıkan günlük tüketim miktarının 4/1 ölçüsünde başlayıp 4 haftada kademeli olarak arttırarak ideal tüketim miktarına ulaşabilirsiniz. Suyla seyrelterek veya Meyve Suyuyla karıştırarak da içirebilirsiniz. Çocuğunuza içirmeden önce mutlaka çocuk doktorunuza danışmanızı öneririz.

İlk Defa İçiyorsanız…

İlk Defa İçiyorsanız…

Uzun süredir Kombucha içmediyseniz veya ilk defa içecekseniz yetişkinler için günlük tüketim miktarları: İlk hafta: 1/2 cay bardağı ile başlayarak kademeli olarak arttırarak; 2. Hafta: 1 cay bardağı 3. Hafta: 2/3 su bardağı 4. Haftadan itibaren: 1 – 1,5 su bardağı (hedef ortalama 300 ml)

Bu Şekilde Kademeli arttırarak içmenizi önermemizin sebebi;

Bu Şekilde Kademeli arttırarak içmenizi önermemizin sebebi;

Kombucha ilk tüketmeye başlandığında yaşanabilen bazı durumlar, Kombucha'nın olumsuz etkileri zannedilebilinir . Ama aslında buna “İyileştirici Kriz” deniyor ve ilk başta endişe yaratsa da, sebebini bildiğinizde endişeden mutluluğa dönüşecektir. "İyileşmeden önce daha da kötüye gidecek" ifadesi bazı durumlarda doğrudur. Kombucha içmeye başladığınızda, reaksiyona neden olacak şey, içeceğin kendisi değil, sisteminizde sahip olduğu ilk etkilerdir. Vücut, şimdiye kadar yaptığınız iyi ya da kötü her şeyi, yağ hücreleri, eklemler ve kaslarınız gibi yerlerde kaydını tutar. Hayatınızın bir döneminde aşırı içki içtiyseniz, bu sizin için bir yerde saklanır. Sıkı antreman yaptığınız, koştuğunuz bir dönem varsa vücudunuz bunu da asla unutmaz merak etmeyin Kombucha içmeye başlayanlar, genellikle, bir yaşam tarzı değişikliğine veya diyetlerinde ve rutinlerinde bir iyileştirmeye ihtiyaç duydukları için başlarlar. Bu güzel bir karar, ancak çoğu zaman bu değişim ihtiyacı vücudun zehirli olduğu ve temizlenmeye ihtiyacı olduğu anlamına da gelir. Yaşam tarzınız çok kötü olmasa bile, detoksifikasyon meydana gelecektir. Detoksifikasyon başladığında, Kombuchanın yan etkileri olarak adlandırılan iyileşme kriz etkileri başlatabilir. Bu nedenle, yeni içenlerin her gün sadece ½ çay bardağı Kombucha ve bol su ile başlaması ve ardından yavaş yavaş alım miktarını artırması tavsiye edilir. Böylelikle vücut yavaş yavaş toksinlerden arınmaya başlayacak ve su sorunsuz bir şekilde atılmasını ve olumsuz etkilerin en aza indirilmesini sağlayacaktır. Bununla birlikte, detoksifikasyon biraz hızlı gerçekleşirse ve özellikle içen kişinin önceki “hastalıkları” veya zayıflıkları (akne, dermatit, artrit vb.) Varsa, bu önceki durumun ilk ve geçici bir geri dönüşü veya yoğunlaşması olabilir. Vücudunuzun bazı yerlerinde "kaşıntı" hissetme, midede rahatsızlık veya ishal gözlemlenebilinir, çünkü Kombucha ; pro-biyotik yaşamı, ona çok ihtiyaç duyan ve tüm kötü şeyleri atmaya ve sağlıklı olmaya hazır bir sistemle tanıştırmıştır! Bu reaksiyonlar geçicidir ve daha iyi bir sağlık yolunda atılmış bir adımın göstergesidir. Ayrıca iyileşme krizinin, şifa tepkilerinin Kombucha'ya özel olmadığını da bilmelisiniz. Aksine, Kombucha yan etkileri, bu detoksifikasyon sürecini amaçlayan diğer birçok holistik ve naturapatik tedavide yaşayacağınız tepkimelerin aynısıdır. Ama daha lezzetlisidir

Kombucha içilmesinin sakıncalı olduğu durumlar var mı?

Kombucha içilmesinin sakıncalı olduğu durumlar var mı?

Hamilelerde, emziren anne , çocuklar ve kemoterapi tedavisi gören kişilerin kullanımı hakkında kesin bir bilgi olmayıp, kişisel tercihe bırakılmıştır. Bağışıklığı baskılayan özel ilaç kullanılan bir tedavi sırasında, mide asidini baskılayan ilaç kullanırken kullanılmaması önerilir. REM Kombucha olarak bu gibi durumlarda kesinlikle doktorunuza danışmanızı öneririz.

+905411200777